Amerikanke u školskim klupama u Sarajevu Amerikanke u školskim klupama u Sarajevu
Sierra i Madison će pohađati Prvu gimnaziju Sarajevo, a Andrea Srednju muzičku školu Sarajevo Svečani prijem za tri učenice iz Sjedinjenih Američkih Država, koje... Amerikanke u školskim klupama u Sarajevu

Sierra i Madison će pohađati Prvu gimnaziju Sarajevo, a Andrea Srednju muzičku školu Sarajevo

Svečani prijem za tri učenice iz Sjedinjenih Američkih Država, koje će u okviru programa”Razmjena mladih” Rotary kluba Sarajevo ovu školsku godinu pohađati u Sarajevu upriličen je danas u Prvoj gimnaziji u Sarajevu.

Tri učenice iz SAD-a: Sierra Hope Melton, Madison Keri Grant-Neary i Andrea Melrose Abad Puldo, na osnovu ranije dobivenih saglasnosti Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo počinju pohađanje nastave u ovoj školskoj godini u partnerskim školama, u Prvoj gimnaziji Sarajevo i u Srednjoj muzičkoj školi Sarajevo.

U skladu sa smjernicama Rotary International i odluke Rotary kluba Sarajevo, učenice će imati statuse ”gost učenik”.

Sierra i Madison će pohađati Prvu gimnaziju Sarajevo, a Andrea Srednju muzičku školu Sarajevo.

Predsjednik Rotary kluba Nazif Hasanbegović je istakao da je ovo pozitivna stvar za BiH jer će učenici postati ambsadori BiH u SAD-u te će svoja iskustva prenositi tamošnjim učenicima.

Istakao je da je prošle godine u programu ovog tipa učestvovala jedna učenica, a koja je na osnovu svojih pozitivnih iskustava preporučila da ove godine dođu u razmjenu još dvije učenice.

Pojasnio je da su u Ameriku otišle tri učenice koje će boraviti i živjeti godinu dana u porodicama Sierre, Madison i Andrea.

Podsjetio je da u okviru ovog projekta BiH ima razmjenu i s Austrijom, a da je ovo početak saradnje koja se do sada pokazala pozitivnom.

Učenice su istakle da su naišle na dobrodošlicu koja ih je pozitivnu iznenadila i koja mnogo obećava.

Nadaju se da će za godinu dana steći mnogo prijatelja te da će prilikom povratka kući ponijeti samo dobra iskustva.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

  • Ella

    22/07/2016 #1 Author

    Thank you for all the amazing work you and your team do to bring us fantsatic seasonal veg.I have been happy to receive mud-free carrots of late. But, I do not mind receiving them covered in mud either. Happy either way. Now, to find a use for that left over turnip!

  • http://edbehandlung.men/

    09/08/2016 #2 Author

    Off course subscribing to the rss feed will get you some of my updates but it does not get you everything.I have other terrific blogs and a fantastic newsletter, PLUS I reserve a lot of things just for my subscribers.To make sure you don’t miss out you should subscribe to my FREE newsletter.There should be a sign up box in the sidebar ———->

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *